Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
71 godina djelovanja

Gledajte koncerte Ansambla LADO iz vlastitog doma

Gledajte koncerte Ansambla LADO iz vlastitog doma

.

.

Ansambl LADO desetljećima pronosi hrvatsku baštinu diljem zemlje i svijeta kroz tradicijske pjesme i plesove. Danas, više nego ikad, želimo širiti radost i donijeti djelić onoga čime se bavimo izravno u sigurnost vaših domova.

.

.

Građani grada Siska, Zagreba, Novske, Slavonskog Broda i Kaštel Staroga koji ove godine nisu bili u prilici uživo pogledati korizmeni koncert Ansambla LADO, ali i svi drugi zaljubljenici u tradicijsku umjetnost, imaju to prilike napraviti iz vlastitog doma.

Ansambl LADO na svom YouTube kanalu objavio je snimku korizmenog koncerta koji je održao 2018. godine u Zagrebačkoj katedrali kada je izveo program „Gospin plač“.

Uz vokalni korizmeni koncert, na Ladovom YouTube kanalu mogu se pogledati i neki od cjelovečernjih plesnih koncerata koje je izvodio u posljednje četiri godine, poput programa „Neka sjaji sunce svima“ osmišljenog povodom proslave 70. obljetnice umjetničkog djelovanja Ansambla LADO

.

.

kao i rođendanski koncerti "Antologija I" i "Antologija II"

.

.

Dugogodišnja suradnja s Hrvatskom radiotelevizijom rezultirala je mnogobrojnim snimkama Ladovih koncerata. Tako se na platformi HRTi mogu pronaći koncerti Antologija III – 70 godina Ansambla LADO iz 2019. godine kao i cjelovečernji plesni koncerti iz 2016. I 2018. godine. Pogledajte kako su izgledale pripreme i sam rođendanski koncert kojim je LADO obilježio svoju 70. obljetnicu

.

Iako ništa ne može zamijeniti užitak gledanja predivnih primjeraka narodnih nošnji i plesnih koraka kao i slušanja nekoliko desetaka tradicijskih glazbala i vokalnih izvedbi ovih profesionalnih umjetnika, Ansambl LADO trudi se ostati povezan sa svojom publikom tijekom trajanja pandemije koronavirusa.

Video sadržaj ostaje trajno dostupan na YouTube kanalu Ansambla LADO kako biste mu se mogli vraćati kada god to poželite i ostati povezani s hrvatskim folklorom. Na službenom Youtube kanalu možete pogledati i neke pojedinačne koreografije i glazbene videe, kao i različit video sadržaj o povijesti i radu Ansambla.

Pratite nas i na našim društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković