Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske
71 godina djelovanja

Osobitosti

38 profesionalnih plesača pjevača

Izvođači u isto vrijeme plešu i pjevaju na najvišem umjetničkom nivou

14 vrhunskih muzičara

Glazbenici Ansambla LADO sviraju oko 80 različitih tradicijskih instrumenata.

"2 u 1"

LADO je vrhunski plesni ansambl, ali i izvanredan folklorni zbor, sposoban izvesti program narodnih plesova i pjesama u jednoj večeri, a već sutradan se predstaviti reprezentativnim vokalno-instrumentalnim programom.

Repertoar od oko 100 koreografija

U koreografijama do izražaja dolazi nevjerojatna raznolikost plesova, pjesama i narodnih nošnji.

LADO je "putujući muzej"

LADO posjeduje fundus s više od 1200 kompleta narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote od kojih su neki stariji od 100 godina. Narodne nošnje su ujedno kostimi u kojima LADO predstavlja zadivljujuću različitost plesova, pjesama na tako malom prostoru kao što je Hrvatska i to zahvaljujući jadranskim, alpskim, panonskim i dinarskim utjecajima.

Više od šest desetljeća djelovanja na pozornicma diljem svijeta

U preko 60 godina postojanja održao je preko 5000 nastupa u Hrvatskoj i 48 zemalja svijeta, te izdao tridesetak izdanih nosača zvuka

Edukacijski programi

Organizacija predavanja, folkornih radionica, master-classova i nastupa za djecu predškolskog i školskog uzrasta.

.

.

Ansambl LADO desetljećima pronosi hrvatsku baštinu diljem zemlje i svijeta kroz tradicijske pjesme i plesove. Danas, više nego ikad, želimo širiti radost i donijeti djelić onoga čime se bavimo izravno u vaše domove.

Uđite u svijet folklorne umjetnosti u koji će vas uvesti snimke s naših najnovijih koncerata ili online radionice Zaplešite s Ladom.

.

.

Partneri

"Folklor je kao i livada, puna raznobojnog poljskog cvijeća, ništa u njem nije isto, uvijek je sve novo, uvijek je malo drugačije i još ljepše..." Zvonimir Ljevaković